Weidestraat (lezen)

5 jul

Weidestraat heet nu Eddy Brumastraat

Saturday 2 July

PARAMARIBO- De Weidestraat heet vanaf nu de Eddy Brumastraat. Afgelopen donderdag vond de onthulling plaats. Aanwezig waren minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken en NDP-topper Gilly van Holt.

Achter het wijzigen van de straatnaam staat de Stichting Krin Denki. Volgens Van Holt is er een historische fout van de vorige regering door de huidige machthebbers, goed gemaakt. Volgens hem hebben vorige machthebber verzuimd, de strijder de nodige waardering te geven. Bruma heeft volgens de stichting een grote bijdrage geleverd als voorvechter van het dekolonisatieproces.

President Desi Bouterse kon vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn maar liet per schrijven zijn waardering tonen voor dit gebeuren. Moestadja die ook het woord voerde, gaf aan dat Bruma een echte nationalist is geweest. Velen in zijn omgeving hebben hem alszodanig ervaren. Bruma werd in 2000 op 75-jarige leeftijd vermoord en tot nu toe is niet bekend wat het motief is achter deze daad en wie er allemaal achter staan.

Bruma heeft ook gepleit voor het veelvuldig gebruik van het Sranan Togo. Hij was medeoprichter van de Stichting Wie Egi Sani. Binnenkort wordt ook een borstbeeld van deze overleden strijder geplaatst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: