28 jun
AFP

NOS NIEUWS • BINNENLAND • VANDAAG, 06:53

Wekdienst 28/6: Laatste keer Veiligheidsberaad • Van der Poel in het geel

Goedemorgen! Vandaag start Mathieu van der Poel in het geel in de derde etappe van de Tour de France en in Utrecht is voorlopig de laatste bijeenkomst van de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad.

Eerst het weer: de zon schijnt vandaag regelmatig, maar in de loop van de ochtend vallen in het zuiden de eerste buien met onweer. Vanmiddag maakt het hele land kans op een paar regen- of onweersbuien. De temperatuur loopt uiteen van 22 graden in Zeeland tot 28 graden in het oosten.

WEERPLAZA

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een 38-jarige man uit Den Helder staat voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht dat hij een aanslag wilde plegen op een vaccinatielocatie in zijn woonplaats. Het gaat om een inleidende zitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.
  • De 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad komen voorlopig voor de laatste keer bijeen in Utrecht om te praten over coronamaatregelen. Er zijn nu zoveel maatregelen versoepeld dat het niet meer nodig is om iedere week bij elkaar te komen.
  • Op het EK voetbal speelt Kroatië tegen Spanje (18.00 uur) en Frankrijk tegen Zwitserland (21.00 uur) in de achtste finales.
  • De derde etappe in de Tour de France voert in 182,9 kilometer van Lorient naar Pontivy. Mathieu van der Poel schreef gisteren op fenomenale wijze de tweede etappe van de Tour de France op zijn naam en start vandaag in het geel.

Wat heb je gemist?

De VS heeft in Irak en Syrië luchtaanvallen uitgevoerd op door Iran gesteunde milities. Volgens het Pentagon hadden die milities eerder droneaanvallen uitgevoerd op Amerikaanse troepen en coalitietroepen in Irak. Deze luchtaanvallen zouden daarvoor een vergelding zijn.

Volgens het Amerikaanse leger is onder meer een wapendepot geraakt. Het is niet bekendgemaakt of er slachtoffers zijn gevallen. Het is de tweede keer sinds het aantreden van president Biden dat hij opdracht geeft tot luchtaanvallen op door Iran gesteunde milities.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Iedere dag praten we je in een video bij over alles wat je moet weten van het EK voetbal 2021. Vandaag dus een video over the day after2:26EK in 2’21: de dag na die verschrikkelijk avondDeze video is alleen in Nederland te bekijken.

Fijne maandag!

Plaats een reactie