Serena Williams staakt in tranen de strijd op Wimbledon

30 jun

VIDEOSerena Williams moet de jacht op haar 24ste grandslamtitel nog wat langer uitstellen. De 39-jarige Amerikaanse moest op Wimbledon al in de eerste ronde geblesseerd opgeven. Bij een stand van 3-3 in de eerste set tegen Aliaksandra Sasnovich staakte ze in tranen de strijd.Sportredactie 29 jun. 2021 Laatste update: 29-06-21, 21:37

Williams ging door haar enkel toen ze een return probeerde te spelen en schreeuwde het meteen uit van de pijn. Tijdens een medische time-out werd nog geprobeerd haar op te lappen, maar dat bleek valse hoop.about:blankhttps://acdn.adnxs.com/dmp/async_usersync.html

,,Ik vind het zo erg voor Serena, ze is zo’n grote kampioen”, zei een nog enigszins beduusde Sasnovich, die een vrije doortocht krijgt naar de tweede ronde. ,,Hopelijk zal ze snel herstellen.”

Williams staat al sinds 2017 op 23 grandslamtitels en heeft er nog maar één nodig om het record van de legendarische Margaret Court te evenaren. Haar laatste vier finales (2x Wimbledon en 2x US Open) gingen echter verloren.

Een geëmotioneerde Serena Williams geeft op in de eerste ronde van Wimbledon.
Een geëmotioneerde Serena Williams geeft op in de eerste ronde van Wimbledon. © AFP

Ashleigh Barty bereikte wel de tweede ronde van Wimbledon. De Australische nummer 1 van de wereld leed setverlies tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro, maar kwam geen moment echt in de problemen: 6-1 6-7 (1) 6-1.

Barty benutte na een uur en drie kwartier haar eerste wedstrijdpunt op het Centre Court, waar het dak wegens de regen in Londen gesloten was. Ze maakte het af met een lovegame. Ook in de eerste drie games van de beslissende set wist Suárez Navarro geen punt te winnen.

De 32-jarige Suárez Navarro maakte onlangs haar rentree op de baan nadat ze genezen was verklaard van de Ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. De zeven jaar jongere Barty, die in 2019 Roland Garros wist te winnen, is op Wimbledon nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen.

Plaats een reactie